ROOSENDAAL – Vesta Vuurwerk, de vuurwerkwinkel aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal, organiseert vanavond voor de derde keer een grote vuurwerkshow.  De eigenaars van de winkel, Patrick Jansen en Rick Klaassen, beloven een “nog grotere en spectaculairdere” show dan de vorige editie in 2012, die zo’n 2500 bezoekers trok.

Door Riffy Bol

De vuurwerkshow, in vaktermen ook wel een ‘pyromusical’ genoemd, vangt om 19.30 uur aan. Het thema van deze derde achtereenvolgende show is ‘film’. “Het vuurwerk wordt synchroon met filmmuziek afgeschoten, uiteenlopende van Pink Panther tot James Bond”, vertellen de vuurwerkwinkelieren. Vorig jaar stond het vuurwerk in het teken van Disney-muziek.

Vanaf 19.00 uur kunnen volwassenen in het filiaal van Vesta Vuurwerk terecht voor een gratis kop koffie of glaasje glühwein; kinderen krijgen een gratis kopje warme chocolademelk. Naast deze sociale toevoeging aan het evenement, is ook een grootschalige lasershow aangekondigd. Ook dit spektakel zal vakkundig gecombineerd worden met bijpassende muziek.

Hoewel het evenement van Vesta Vuurwerk in de eerste plaats ter vermaak wordt gehouden, is het ook een belangrijke en efficiënte manier om hun productcatalogus voor het aankomende Oud en Nieuw te laten zien aan het publiek. De twee bazen van Vesta Vuurwerk besloten het evenement meteen na hun oprichting in 2011 te plannen. Deze beslissing lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen; iedere opeenvolgende editie brengt meer bezoekers op de been dan de vorige. Gezien de verwachte drukte, adviseert het vuurwerk verkopende duo belangstellenden om al vroeg naar de ‘pyroshow’ te komen.